Sajtómegjelenések cikk fényképe

Sajtómegjelenések

Beauty Forum Magazin és egyéb újság cikkekBEAUTY FORUM MAGAZIN CIKK:


BEAUTY FORUM MAGAZIN CIKK:SPORTIME MAGAZIN CIKK - Damaszkuszi rózsás mennyországban - Próbálja ki Ön is ezt a fantasztikus testkezelést Fóton, a Relax Spa-ban!


MARIE CLAIRE CIKK:

BEAUTY FORUM MAGAZIN CIKK:

COSMOPOLITAN CIKK:BLIKK NŐK CIKK:

 


CHIC&CHARM CIKK: A Mesés Shiraz Hotelben nyaraltam...

Csupán pillanatok kellenek ahhoz, hogy elengedve a stresszes hétköznapokat, a Shiraz Hotelben a kikapcsolódás különleges élménye egy időbeli és térbeli utazást adjon nekünk.

Talán a hely varázsa, a terrakotta barnára festett falak szépsége, vagy az éppen csak fényt adó világítás meghitt hangulata teszi, de itt nagyon rövid idő alatt átlényegül az ember. Elenged minden feszültséget, és átadja magát a lazításnak és töltődésnek. Olyan, mintha egy másik időben, egy másik kontinensen lennénk, pedig csak Eger közvetlen közelében, Egerszalókon pihenünk.

Másodszorra látogattam el a szállodába, és most is úgy éreztem, rengeteg felfedeznivaló vár rám. Az első meglepetés a szobánkban ért, amely egy csodálatosan tágas lakosztály volt, keleti kényelemmel és körültekintő kiszolgálással. Az ízletes, marokkói édesség válogatás nem csak kedves gesztus volt a szálloda vezetőitől, hanem igazi kulináris ízutazás is. Marokkó legfinomabb édes ízeit hozták el nekünk, vendégeknek. A baldachinos ágy, a szellős terek, az impozáns fürdő azt sugallta, csodálatos napok várnak ránk.

Nem lehet szó nélkül elmenni a szálloda hangulata mellett. Az ízlésesen összeválogatott berendezési tárgyak egytől-egyig Afrika forróságát és egzotikus jellegét tükrözik – és mint megtudtam, sokat a tulajdonos házaspár vásárolt afrikai útjuk során. De nem csak a berendezések, a szolgáltatások sokszínűsége is azt tanúsítja, hogy minden a vendégért van. A kényeztető masszázsok, a számtalan wellness kezelés, a változatos szauna világ, a marokkói tea szertartás, a vízipipa szeánsz vagy a bükki kézműves sajtkóstoló olyan sokféle programlehetőséget kínál, amelyből zavarba ejtően nehéz választani. És akkor még nem beszéltünk az esti zenei műsorról, amely tökéletes alap egy kellemes beszélgetéshez, koktélozáshoz.

Bár nyarat írunk, ám a szeszélyes időjárás megtréfált minket, és éppen olyan napokat töltöttünk a szállodában, amikor többet esett az eső, mint sütött a nap. A kiszámíthatatlan idő ugyan nem tette lehetővé, hogy egész nap sütessük magunkat a szabadtéri medence mellett felállított napozóágyakon, ám arra kiválóan alkalmas volt, hogy élvezzük a medencébe nyúló Beach Bar koktéljait. Ha pedig hűvösebbre fordult az idő, akkor a wellness térben és a melegvizes medencékben nyújtóztunk el.

Tökéletes alkalom volt arra, hogy kipróbáljam a szálloda új, nyári masszázskínálatának egyik kezelését, így a választásom a "Rabati hangulat" – fűszeres masszázsra esett, amelynek egyik különlegessége az volt, hogy a masszázs során felhasznált olajat a Kurland cég kifejezetten a Shiraz számára fejlesztette ki.* Az olajkompozíció ötféle bázisolajat tartalmaz, ezeken kívül levendula, vanília, és rozmaring gondoskodik a kényeztető hatásokról. *Amire méltán büszkék vagyunk (a szerk.)Mit sem érne egy kezelés, ha nem egy ügyes kezű, tapasztalt masszőr végezné. Sok helyen, számtalan masszázst kipróbáltam már, így megtapasztaltam – tekintetbe véve, hogy egy masszázs megélése teljesen szubjektív élmény – néhány nagyon jó, és néhány kevésbé jól felépített masszázst. A Shiraz ötcsillagosra vizsgázott. Ehhez természetesen szükséges egy olyan ügyes kezű masszőr, aki szakértelme mellett birtokában van annak a látásmódnak, ami sokesetben meghatározza egy masszázs kimenetelét. Ha kell, beszélget, ha kell, hallgat. Pontosan ismeri a testben végbemenő folyamatokat, így rá tud mutatni problémákra, sőt, tanáccsal is ellát. De éppen ilyen fontos, hogy a helyszínen létrejöjjön az élmény, hogy mód adódjon a relaxációra, a feltöltődésre, hiszen ilyenkor nem csak a test pihen meg, de az elme is megnyugszik.

Egerszalókon repül az idő. Nehéz is ebből a nyugalomból kilépni, és ha csak eszembe jutott, mennyi munka vár rám, már sajgott a szívem. Legközelebb talán hosszabb időre érkezem, hogy jusson idő az édes semmittevésre, és még több élményt gyűjthessek be, még több érzést, ízt és illatot élhessek meg.

Az eredeti cikk itt olvasható: http://chic-and-charm.hu/a-meses-shiraz-hotelben-nyaraltam/

BLIKK NŐK CIKK:


 

CHIC&CHARM CIKK: Varázslatos telet szeretne? Hangolódjon velünk a Shirazban! (részlet a Kurland masszázsokkal kapcsolatban)

Ahhoz, hogy teljesen ellazulhassak, nekem a wellness nyújtja a legnagyobb örömöt. Imádom, hogy a Shirazban tobzódhatok a lehetőségek között. A gőzfürdő, a finn szauna, a forróvízes fürdő mind-mind a kedvenceim közé tartozik. Amikor pedig eljött a fél 7, sörös felöntés vár a szaunában. Komolyan? Kívánhatnék ennél színesebb kényeztetést? A jól megérdemelt méregtelenítés után a wellness tér pihenőágyai egy pillanat alatt álomba ringattak. Annak a térnek van egy különös, mágikus hatása. A meleg levegő, a félhomály, a víz csobogása, ahogy keveredik az emberi beszéd duruzsolásával pillanatok alatt álomba szenderít.Ráadásul a masszázsok is megújultak, így persze, hogy kaptam az alkalmon, és csemegéztem a kihagyhatatlan ajánlatok közül: vadgesztenyés, mandula olajos masszázs, amely a pangó keringést indítja be újra. Vagy a sütőtökös masszázs! Nem is gondoltam, hogy a sütőtökben megannyi vitamin koncentrálódik, és a Q10 koenzimnek köszönhetően kiváló sejtregeneráló és öregedésgátló hatással bír. A „Syrah útja”egy igazán egyedi masszázs, hiszen a bor lelkét alkotó szőlőtörkölyt hívják segítségül ahhoz, hogy bőrünk újra feszes, és fiatalos lehessen a testradírozást, a pakolást és a masszázst követően.

Az eredeti, teljes cikk itt olvasható:http://chic-and-charm.hu/varazslatos-telet-szeretnel-hangolodj-velem-a-shirazban/

Publikálva: 2014. szeptember 30.

Legutóbb olvasott oldalaink: