Alpesi Terápiás Szaunák és testkezelő rendszerek cikk fényképe

Alpesi Terápiás Szaunák és testkezelő rendszerek

Kurland = amikor a tradíció az innovációval találkozik!Egyedi gyógynövényes spa-és wellness berendezéseink már kaphatóak wellness szállodák, spa-k, gyógyfürdők és a minőségre igényes szépségszalonok részére

1./Kraxenstove® alpesi gőzfülkeEgyedi környezetével kivételes wellness élményt nyújt vendégeinek. A fűtött ülőpadok mögül lágy, gyógynövényes alpesi széna gőze simogatja, relaxálja az egész testet, miközben kellemesen lazítja a medence, hát és váll izomzatát. A szénafürdő kellemes illatát a bio és pollenmentes szénapárna esszenciális olajtartalma, a kumarin biztosítja. Az ülőpadok anyaga német gyártmányú csúcsminőségű hő és gőzálló üvegszálhúzott beülőpad, melyek elefántcsont és sötétzöld színben rendelhetőek. Az alpesi gőzfülke tetszőleges mennyiségű és elrendezésű ülőpaddal kombinálható, falba illetve fal mellé is építhető. Külső kialakítását, burkolását a megrendelő egyedi igényeinek figyelembevételével tervezzük, építjük.
 
2./Brechelbad® 60°C Erdei fenyő szaunaA hagyományos bio vagy gyógynövényes szaunafürdők egyik nagyszerű alternatívája a Brechelbath®, mely egy kifejezetten lágy és gőzös szauna típus. Az elnevezés eredete az egykori len és kendertörő helység (Brechelstube) elnevezéséből ered, ahol a kenderszálat több ízben gőzölték, szárították, majd tilolták.  A helységet, szombat esténként – a vasárnapi templomi látogatást megelőzően – a farmon élő család tagjai afféle gyógynövényes gőzfürdőként használták… A modern wellness világában a Brechelbath® szaunaélmény lelke a központi elhelyezésű kemence formájú szaunakályha, melynek rézkoronája fenyő gallyakkal és tobozokkal van tele.  A felfelé áramló fűszeres meleg a mennyezet rézlapján visszaverődve egyenletesen oszlik el a szaunatérben.  A szauna padlóján fenyőgallyak illatoznak és masszírozzák a vendégek talpát. A Brechelbath® hagyományos, ún. country stílusban, vagy akár teljesen modern kialakításban is megvalósítható.

3./Fito-balneoterápia a Soft-Pack System® testkezelő vízágyban
Különleges, ősi, gyógyító hatású kezelés a szépség és jó közérzet jegyében. Ez a fito-balneoterápia, melynek alapja az illatos szénában elmerülő és megpihenő test és lélek. Ausztriában, Dél-Tirolban és Trentinoban a hegyekben dolgozó gazdák egy-egy hosszú és fárasztó nap után a hűvös éjszakákon hasonló fűágyakban tértek nyugovóra. Pihentető alvás, energikus ébredés és számtalan további kedvező hatás az egészségre: ez az ősi tapasztalat, mely életre hívta a fito-balneoterápiát a modern wellnessekben. A kezelés során a test teljesen elmerül a langyos gyógynövényes szénában. A felmelegedő test pórusai kitágulnak, ugyanakkor a nedves és langyos hő hatására a szénából kioldódó kumarin, növényi olajok és vitaminok ( E, D) könnyebben beszívódnak a bőrfelületen. Egy – egy szénafürdőzés 30 percig tart, melyet kellemes masszírozás kísér. Ezt követően a vendéget natúr gyapjúba bugyolálják és kellemes langyos ágyban további egy órát pihentetik. Ebben az utópihentető fázisban az izzadás folytatódik akár még órákon át, így a test nyugalmát a kezelést követően is biztosítani kell. A kúra hatására normalizálódik a vérnyomás, csökkennek a reumatikus fájdalmak, a bőr simává és puhává válik. Kitűnően alkalmazható narancsbőr, ízületi gyulladás, alvási zavarok, stressz és emésztési problémák esetén is. A terápia egyedül súlyos szív és érrendszeri megbetegedés esetén ellenjavallott.
Az egyedülálló Soft-Pack System® lebegő-kezelő vízágy, amiben a szénafürdőt kínáljuk a legtökéletesebb módja a fito-balneoterápiának és a relaxációnak!

Ez a speciális, elektromosan állítható, vízzel feltöltött ágy egy gombnyomásra hangtalanul lesüllyed, a vendég kényelmesen, és biztonságban fekszik - akár az "anyaméhben" - miközben a súlytalanság érzését tapasztalja meg! Nincsen zavaró zene, vakító fények vagy hangos masszázs vízsugarak! Ez egy EGYEDÜLÁLLÓ RELAXÁCIÓS WELLNESS ÉLMÉNY! Az eredeti HASLAUER SOFT-PACK® SYSTEM-et több mint 25 éve használják világszerte a legjobb spak-ban és szállodákban, és napjainkban a legsikeresebb kezelési rendszerek egyike! Akár 20 féle egyedülálló Kurland testpakolást - krémpakolások, algapakolás, iszappakolás, szénapakolás stb. - kínálhat ezen a speciális lebegő-kezelő vízágyon vendégeinek! A Soft-Pack
® rendszer többféle kialakításban /négyszögletes, lekerekített stb./ kapható, egyedi igények szerint.

Speciális wellness berendezéseinket exkluzív day spa-k, szépségszalonok és wellness szállodák részére kínáljuk. Legyen Ön is Partnerünk! Örömmel segítünk a megfelelő berendezés kiválasztásában!

Publikálva: 2016. augusztus 25.

Legutóbb olvasott oldalaink: