Alpesi Terápiás Szaunák és testkezelő rendszerek cikk fényképe

Alpesi Terápiás Szaunák és testkezelő rendszerek

A Kurlandnál a tradíció az innovációval találkozik!Alpesi terápiás rendszereinket wellness szállodák és spa-k figyelmébe ajánljuk!

1./Kraxenofen® alpesi gyógynövényes gőzfülkékEgyedi környezetével kivételes wellness élményt nyújt a vendégeknek. A fűtött ülőpadok mögül lágy, gyógynövényes alpesi széna gőze simogatja, relaxálja a testet, miközben kellemesen lazítja a medence, hát- és váll izomzatát. A gyógynövényes szénafürdő kellemes illatát a pollenmentes szénapárnából áradó kumarin biztosítja. Az ülőpadok csúcsminőségű hő-és gőzálló üvegszálból készülnek, melyek elefántcsont és sötétzöld színben rendelhetőek. Az alpesi gőzfülke tetszőleges mennyiségű és elrendezésű ülőfülkével kombinálható, falba, illetve fal mellé is építhető. Külső kialakítását, a megrendelő egyedi igényeinek figyelembevételével tervezzük, építjük.
 
2./Brechelbath® Erdei fenyőszaunaA hagyományos bio vagy gyógynövényes szaunafürdők egyik nagyszerű alternatívája a Brechelbath®, mely egy kifejezetten lágy, gőzzel kombinált szauna típus. Az elnevezés eredete az egykori len és kendertörő helység (Brechelstube) elnevezéséből ered, ahol a kenderszálat több ízben gőzölték, szárították, majd tilolták.  A helységet, szombat esténként – a vasárnapi templomi látogatást megelőzően – a farmon élő család tagjai afféle gyógynövényes gőzfürdőként használták… A modern wellness világában a Brechelbath® szaunaélmény lelke, a központi elhelyezésű kemence formájú szaunakályha, melynek rézkoronája fenyő gallyakkal és tobozokkal van tele.  A felfelé áramló fűszeres meleg a mennyezet rézlapján visszaverődve egyenletesen oszlik el a szaunatérben.  A szauna padlóján fenyőgallyak illatoznak és masszírozzák a vendégek talpát. A Brechelbath® hagyományos, ún. country stílusban, vagy akár teljesen modern kialakításban is megvalósítható.

3./Fito-balneoterápia a Soft-Pack System® vízágyban
Különleges, ősi, gyógyító hatású kezelés a szépség és jó közérzet jegyében. Ez a fito-balneoterápia, melynek alapja az illatos szénában elmerülő és megpihenő test és lélek. Ausztriában, Dél-Tirolban és Trentinoban a hegyekben dolgozó gazdák egy-egy hosszú és fárasztó nap után a hűvös éjszakákon hasonló fűágyakban tértek nyugovóra. Pihentető alvás, energikus ébredés és számtalan kedvező gyógyhatás az egészségre: ez az ősi tapasztalat, mely életre hívta a fito-balneoterápiát a modern wellnessekben. A kezelés során a test teljesen elmerül a langyos gyógynövényes szénában. A felmelegedő test pórusai kitágulnak, ugyanakkor a nedves és langyos hő hatására a szénából kioldódó kumarin, a növényi olajok és vitaminok könnyebben beszívódnak a bőrfelületen. Egy – egy szénafürdőzés 20 percig tart, ezt követően a vendéget egy kellemes meleg ágyban további egy pihentetik. Ebben az utópihentető fázisban az izzadás folytatódik akár még órákon át, így a test nyugalmát a kezelést követően is biztosítani kell. A kúra hatására normalizálódik a vérnyomás, csökkennek a reumatikus fájdalmak, a bőr simává és puhává válik. Kitűnően alkalmazható narancsbőr, ízületi gyulladás, alvási zavarok, stressz és emésztési problémák esetén is. Ez a terápia egyedül súlyos szív-és érrendszeri megbetegedés esetén ellenjavallott.
Az egyedülálló Soft-Pack System® lebegő-kezelő vízágy, amiben a szénafürdőt kínáljuk a legtökéletesebb módja a fito-balneoterápiának és a relaxációnak!
Ez a speciális, elektromosan állítható, vízzel feltöltött ágy egy gombnyomásra hangtalanul lesüllyed, a vendég kényelmesen, és biztonságban fekszik - akár az "anyaméhben" - miközben a súlytalanság érzését tapasztalja meg! Nincsen zavaró zene, vakító fények vagy hangos masszázs vízsugarak! Ez egy egyedülálló relaxációs wellness élmény! Az eredeti Kurland SOFT-PACK® system-et több mint 30 éve használják világszerte a legjobb spak-ban és szállodákban, és napjainkban a legsikeresebb kezelési rendszerek egyike! Akár 30 féle egyedülálló Kurland testpakolást - krémpakolások, algapakolás, iszappakolás, szénapakolás stb. - kínálhat ezen a speciális lebegő-kezelő vízágyon vendégeinek! A Soft-Pack
® rendszer többféle kialakításban /négyszögletes, lekerekített stb./ kapható, egyedi igények szerint.

Szeretné Alpesi terápiás rendszereinket kipróbálni? Látogasson el a Bükfürdő Medical Wellness Centrumba! Bővebb infók, bejelentkezés: www.bukfurdo.hu 

Publikálva: 2016. augusztus 25.

Legutóbb olvasott oldalaink: